亞特蘭提斯 發表於 10-5-2013 09:39

Antitheist 發表於 10-5-2013 09:32
法律上呢?

無問題唔會比人告 告得等court 判

aa63 發表於 10-5-2013 09:41

{:1_213:}      

zhengbin21 發表於 10-5-2013 10:05

呢種人早該抓去坐監,免得害人害己

lwh2011 發表於 10-5-2013 10:08

條友有無罪係法庭既事, 唔評論.
但係果d無良牌商用動物屍體充陰牌就相信唔係新鮮事. 呢類下等陰人牌商, 為充搵快錢, 不惜枉殺無辜小動物, 去呃另外一d無知陰人謀利.
(唔好同我講d牌商會等動物自然死亡之後才去取其屍體. 這等無良陰人為左搵快錢, 又點會咁天真地講慈悲?!)
這些東西充滿著罪孽, 又怎能從中得到保佑? 無知既陰人買家被騙錢只能說句, 活該!!!! 當然亦有好多人不能接受被騙的事實, 不住的為賣家找藉口開脫, 好讓自己也好過d.......可笑!!
願那些無辜被殺的動物往生淨土.

moominalex 發表於 10-5-2013 11:04

陰牌本身都唔係咁好,而家仲要呃人,真係超級唔好{:6_299:}{:6_300:}

Rajini 發表於 10-5-2013 13:09

買陰牌已經唔好,仲要呃人{:1_192:}

呀福 發表於 10-5-2013 18:44

拜陰下場,真是一個很好的借鏡!!   有神唔拜去拜鬼,都唔明想什麼{:6_305:}

宝佛轩 發表於 10-5-2013 21:05

你们不了解阴牌所以就别说阴牌不好,我来自马来西亚阴牌在马来西亚都很普遍可以在佛店找到,很多阴牌其实都不会害人的。。
阴牌的灵体都是因为他们需要的到超度,让灵体帮助世间人,让他们好早日投胎,哪有师傅会做害人的牌呢。。。
制作阴牌,首先师傅会得到灵体的同意,在制作牌的过程中加入骨灰。尸泥等阴料。
制作过程中师傅会会痛经超度灵体让他们归一佛法,让他们帮助世间的人。。。
带阴牌不能让他们替你做坏事,你们要他做他们就帮你做但报应都是在你们身上。。。
如果他们帮你们成愿了,你们也因用它的名字帮他们做点善事。。
好心有好报,不要再误会阴牌是不好的。。。

亞特蘭提斯 發表於 10-5-2013 22:07

宝佛轩 發表於 10-5-2013 21:05 static/image/common/back.gif
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

ON9理論 吊你都晒我氣

bbbrucema 發表於 10-5-2013 23:06

宝佛轩 發表於 10-5-2013 21:05 static/image/common/back.gif
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

發覺你真係忽上腦!正,陰都未識分{:6_300:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 老千邪警賣鬼仔涉藏懶猴標本