狂少 發表於 11-7-2014 08:49

师兄正见。拥护佛法,佛子有责。后学佩服、、、、、、

lian84 發表於 13-7-2014 01:55

ngckeung 發表於 15-6-2014 08:58
我最衰日子都沒有請陰牌助我,只係恭請正牌。現每早晚讀誦高王觀世音真經,經文中觀世音菩薩。南無佛。南無 ...

高王觀世音真經十分靈驗…….喺好經好經….師兄念夠一千遍味?

ngckeung 發表於 14-7-2014 11:43

lian84 發表於 13-7-2014 01:55
高王觀世音真經十分靈驗…….喺好經好經….師兄念夠一千遍味?

我4月4日才修讀高王觀世音曾經及準提尊大白身法千座行和讚,早晚一次,未夠一千遍!

lian84 發表於 14-7-2014 20:49

ngckeung 發表於 14-7-2014 11:43
我4月4日才修讀高王觀世音曾經及準提尊大白身法千座行和讚,早晚一次,未夠一千遍! ...

努力哦~~~~~念滿一千篇 重罪皆消滅…...

ngckeung 發表於 16-7-2014 07:00

lian84 發表於 14-7-2014 20:49
努力哦~~~~~念滿一千篇 重罪皆消滅…...

師兄你已念滿了一千篇了{:1_484:},有何感覺?

lian84 發表於 16-7-2014 11:45

ngckeung 發表於 16-7-2014 07:00
師兄你已念滿了一千篇了,有何感覺?

唔止lu…. 我諗有1500-2000遍……..

其實我唸開頭都唔覺有乜大轉變 喺我夠一千遍後開始啲際遇唔同咗好多

之前其實我嗰幾年念佛咒再加高王經 工作變得好順 冇啦啦公司調調咗我去嗰好棧嘅無敵位

之後仲同我傾話 可以幫我轉去chairman嗰部門

嗰陣真喺飄飄然 但可能因為自己人生經驗唔夠 覺得啲嘢好就開始囂張了

念少咗好多經 變得好懶 之後嗰三嗰月後工作上冇啦啦發生好多橫禍

攪到好差 之後諗返應該喺冇念經咒就會啲好運就會冇晒…

事隔幾年後 我依家自己攪生意都喺 我發覺念得經咒越多 生意越順 越好

一停唔念就 兩三嗰月內就會有事發生 所以 我依家通常就忙嘅時侯就念少啲

如果dayoff 或唔忙嗰陣就由朝念到晚

念咗啲運氣喺會喺你唔覺唔覺咁湧來 唔念後又會唔覺唔覺咁流失

lian84 發表於 16-7-2014 11:51

lian84 發表於 16-7-2014 11:45
唔止lu…. 我諗有1500-2000遍……..

其實我唸開頭都唔覺有乜大轉變 喺我夠一千遍後開始啲際遇唔同咗好多 ...

仲有念經咒初期會有啲黑仔嘢發生的 其實喺消業障 越黑就消得越勁

慢幔就會開始順唔好放棄…………

lian84 發表於 16-7-2014 12:00

lian84 發表於 16-7-2014 11:51
仲有念經咒初期會有啲黑仔嘢發生的 其實喺消業障 越黑就消得越勁

慢幔就會開始順唔好放棄…………

不過仲有嘢補充 高王經喺主要用在消業障同增運 不同於"心經"能夠防魔的

所以其實不停念高王經喺會好容易招到靈體去聽你念經的 所以念完後一定要迴向

如果唔迴向就一來會WASTE晒啲經咒 二來啲靈體會纏著你喺你夜夢中盜氣的

如果念經嗰期成日發怪夢或這冇啦啦消瘦好多就要小心…

可以喺迴向嗰陣 同菩薩講叫句保佑你…..

ngckeung 發表於 16-7-2014 12:34

lian84 發表於 16-7-2014 12:00
不過仲有嘢補充 高王經喺主要用在消業障同增運 不同於"心經"能夠防魔的

所以其實不停念高王經喺會好容易 ...

師兄放心,我念經一定有迴向自己!

lian84 發表於 16-7-2014 13:35

ngckeung 發表於 16-7-2014 12:34
師兄放心,我念經一定有迴向自己!

其實迴向於一切得福報會仲大…..

不過我聽過上師話如果業障好重嘅人可以迴向比自己先….
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 以佛學角度解釋供陰