曙光男神 發表於 12-8-2014 01:36

想問師兄們這位龍婆是幾多歲去世的呢?如果有返70多歲,又唔算好短命

小小牛 發表於 12-8-2014 01:37

曙光男神 發表於 12-8-2014 01:29
小弟略讀五行風水,雖然不是接觸佛牌好耐,但似乎戴陰、做陰、供陰的,面色都是暗啞灰黑無光.... ...

好多有暗病嘅人都會係咁架喎 {:6_329:}

亞特蘭提斯 發表於 12-8-2014 10:00

曙光男神 發表於 12-8-2014 01:36
想問師兄們這位龍婆是幾多歲去世的呢?如果有返70多歲,又唔算好短命

師兄降頭師係唔好比人知道自己咩年齡 因為比人推測出時晨八字命都無
網絡上未有紀錄有關資料 不過我估計佢年輕不大

barry啤梨 發表於 12-8-2014 10:48

你睇下AJ屈碌既收場...供陰既朋友點解仲未知驚...

Heabatov 發表於 12-8-2014 14:46

完全唔明點解咁多野唔玩去玩陰野

mw1151515155 發表於 12-8-2014 14:49

單料唔係好內嫁咩!{:1_252:}

kkk 發表於 12-8-2014 16:46

有因必有果。不得好X吖{:1_252:}

劍劍 發表於 12-8-2014 22:14

心臟病 可能同飛機有關係

lian84 發表於 12-8-2014 23:50

見過佢仲有好多牌仲流於市面ga wo…….

原來已經去咗…….OMG~~~~~~~~{:1_258:}

亞特蘭提斯 發表於 13-8-2014 00:15

rr1628rr 發表於 11-8-2014 23:21
想請問一下這位師傅是用陰法的話,為何會稱呼為:龍婆呢?因為我以為龍婆是不會使用陰法的,如果龍婆都會使 ...

龍婆一詞 有一語多意的作用
1. 有深厚禪定/法術根基的僧侶的一個稱呼 因此非常年輕的僧侶也可以叫龍婆 (eg.龍婆浸蘭 龍婆靚)
2. 受到當地人認同的僧侶 例如佛學博士 或為佛教作出重大貢獻的僧侶
3. 年紀已過60的僧侶
4. 比自己父親年長的僧侶
5. 純粹專敬你而作出的稱呼 例如有人來用英文的Gentleman稱呼你 你未必一定係紳士
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 陰法下場2 -龍婆送猜 心臟病死