fox 發表於 19-9-2015 00:36

真人真事-誤請陰牌手尾長

小弟本身有學法,有次返到館口,見到師傅同位善信傾,原來又係因為陰牌而出事
話說事主叫朋友(簡稱A)陪佢去牌舖請佛牌,行吓行吓。。。佢地見到一間牌店(地舖)門口好光鮮,於是就入咗去。入到去舖頭,就有種感覺令事主唔想走,事主講咗佢想求嘅願望之後,店主拎咗一塊法相好古怪嘅佛牌出來、仲浸住孕婦屍油(據悉出自某位好出名的白衣),價錢當然唔平啦。

朋友A見到塊牌,已經感覺上好唔舒服,好婉轉地叫佢唔好請,但事主就好似迷住咗咁,堅持要請。

之後大鑊啦,頭頭碰着黑,面上氣色呈灰中帶青,知瀨嘢後將塊牌放去佛寺,諗住甩手啦,但依舊冇好過。
本身朋友A識我師傅,帶咗佢來館口,check完之後發覺從來冇甩過手,件事唔簡單,要擇日去處理。

有佛祖、菩薩、諸天神佛、天神可以拜,何必拜陰物呢,冇咁嘅福報點求都冇用

仲有其它個案,下次分享單用 血供古曼 事主失控

神龍猜 發表於 19-9-2015 00:44

多謝分享!等下集{:1_191:}

你師傅是學密宗{:1_190:}

Daniel0220 發表於 19-9-2015 00:50

陰牌會害己害人{:1_213:}

kalvin 發表於 19-9-2015 01:24

六壬,上下茅?#hehe#

luiho 發表於 19-9-2015 01:51

聽個fd講,請牌瀨野唔搞。

小小牛 發表於 19-9-2015 09:06

師兄, 請問你所說的館口是什麼來的 {:1_190:}

小小牛 發表於 19-9-2015 09:07

luiho 發表於 19-9-2015 01:51
聽個fd講,請牌瀨野唔搞。

請問吾搞咩呀 {:1_190:}

小小牛 發表於 19-9-2015 09:08

咁那位事主現在如何呢 {:1_190:}

luiho 發表於 19-9-2015 10:45

小小牛 發表於 19-9-2015 09:07
請問吾搞咩呀

請左陰牌瀨野唔搞

LarryNg@FB 發表於 19-9-2015 12:37

支持一下,,感謝師兄的慷慨及熱心分享!!
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 真人真事-誤請陰牌手尾長