MartinYuen 發表於 9-11-2016 11:46

Ezreal 發表於 9-11-2016 01:00
你供左四面神象神d鬼應該入唔到屋

依個想法好創新

亞特蘭提斯 發表於 9-11-2016 12:30

分手

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:15

hugh1313 發表於 8-11-2016 19:52
如果你用強硬少少既方法迫佢放棄其實又可否呢?

冇甘易呢,係要到有事先可能會覺悟。{:1_245:}

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:21

韋拿 發表於 8-11-2016 21:55
生活係咁既環境之下你仲會開心咩?
改變唔到就接受,接受唔到就離開
你幫佢上香咪即係你都有份供 ...

接受唔到就離開---->真的有想過呢個問題。

唉,怕就係怕我上香當我有份,唔上香就會搞我。{:1_281:}
另外就係我另一半長期不會在家,變左反而我對得最多,我本身係學習緊佛法(當然係初哥),就係唔想影響。{:1_251:}

本身一開始接觸陰,係有人同我講,供奉佢地其實係幫緊佢地,佢地係會多謝你的。
我唸事實并非如此................ {:1_249:}

hugh1313 發表於 9-11-2016 18:25

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:15 static/image/common/back.gif
冇甘易呢,係要到有事先可能會覺悟。

驚到時太遲 師姐保重啦

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:40

jackywcf88 發表於 9-11-2016 00:39
由於戴陰牌的氣場和它們很接近, 還是會吸引其它鬼類眾生和不好的東西來依附和跟隨. 死的時候, 戴陰牌的人也 ...

如果我是沒有帶呢? 會影響嗎?
另外我應該上香嗎???   不上香會不會搞我??
而且工作地方亦有供奉陰牌,我可以不上香嗎????
但成間公司得我一個人,又會不會搞我呢?

感謝師兄!!! {:1_260:}

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:41

Ezreal 發表於 9-11-2016 01:00
你供左四面神象神d鬼應該入唔到屋

係架咩??
我現在想供請一尊佛祖,不知會不會好些..

yinpenniman 發表於 9-11-2016 18:44

現在我能做的便是多唸唸經文給它們聽,希望它們可以早日投胎,希望幫到它們又幫到自己。{:1_260:}

MartinYuen 發表於 9-11-2016 18:50

師姐,唔好聽人亂講喇,信我. 除了送走佢,別無他法,講完.

MartinYuen 發表於 9-11-2016 18:53

上再多的香,諗再多的經,放再多的佛陀,冇用架 .   .
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 另一半堅持供陰