新會員登記
搜索
樓主: CeoChan@FB

[幸運星] 龍婆篇甩幸運星

頭像被屏蔽
jykchu 發表於 12-5-2017 22:37
最後,配天眼會更加明顯?要先知道天眼法門係幫佩戴者理順思路,令佩戴者唔容易做出錯誤決定。(前提係佩戴 ...

師兄,其實我都想搵粒星星,唔知你有冇好介紹或者你有粒供金實惠嘅星星可以出讓俾我嗎?謝謝。
回復 贊好 反對

四廟紅色圖鑒所謂的mae neur hom肯定過萬港幣,有部分離譜到2-3萬。三廟或者四廟早期的,出卡機構不承認,就算我認為無問題的,都要上萬港幣級別。其實三廟山洞有一批次一等的mae nam hom,千幾二千就有,不過市面太少見。我係收藏10几樣師傅的聖物,因為帶得好好,肯定唔會出讓,我第一粒pinak師傅的牌就係我講便宜的mae nam hom,5-6年前幾百港仔收,越帶越好,就越收越多,我不是在曬牌,而是想講,帶pinak師傅的牌,對師傅崇敬是最先決,無論咩材質,稀有唔稀有。四廟五顏六色的也“有可能”有師傅加持的,只是老實說,D牌塗到五顏六色,厚厚一層,我怎麼知道裡面什麼材質,最麻煩係廟到目前為止還源源不斷在賣,明顯有人有問題啦,根本分不出這類五顏六色的是否師傅在世的時候加持。香港玩pinak師傅的比較少,反而內地玩的早,好多好牌,便宜牌都流向內地,消失於市場。過10年啦,現在看到五顏六色的星星,就成為唯一的標準,到時候,這類星星就係真品。
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
原來如此又學到野    唔該晒
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
jykchu 發表於 12-5-2017 23:42
四廟紅色圖鑒所謂的mae neur hom肯定過萬港幣,有部分離譜到2-3萬。三廟或者四廟早期的,出卡機構不承認 ...

回復 贊好 反對

簡單D講,按圖片所示,如果師兄好彩的就遇到的係廟出復刻版,唔好彩的就遇到的係工廠牌。一定唔係出自師傅手。
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
去年在泰國廟中一粒才$200-400泰株,師兄覺得會是龍婆親自開光嗎?
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
或者師傅降靈還在開發新聖物呢   #曲
回復 贊好 反對

如果係真星, 應該是 2535 吧 不過這粒星有點奇怪, 只黏上一粒石
回復 贊好 反對

EdmundChan@FB 發表於 13-5-2017 09:28
去年在泰國廟中一粒才$200-400泰株,師兄覺得會是龍婆親自開光嗎?

廟后期出的做吾番原星的, 很多一睇就知
回復 贊好 反對

CeoChan@FB 發表於 12-5-2017 19:41
我朋友今日向泰國影過相比我睇 , 街邊真係好多手信星星 , 所以我諗緊出邊張卡

等緊師兄們口碑~~~~~~~~~~~~ ...

有國內牌友話出到卡的星星就是假的, 不過我就相反, 出吾到卡的星星我就吾會請, 因為自問無能力去做鑑別, 雖然可以借到圖鑑

Ceo兄不妨攞去試出 G咭吧
回復 贊好 反對