yinpenniman 發表於 8-11-2016 15:29

另一半堅持供陰

(利申:我係一個女仔)

其實我另一半先開始供陰,某程度上係佢令我接受左呢樣野。
甘我心唸:另一半都供,甘我地又一齊住,供反個黎保護自己。(但我供左一個月左右,知道左供陰唔好,就想放棄),想請走,但我另一半要我轉讓比佢,話唔要人地就請走,係唔得,就做左個自己轉讓儀式(上香,同佢講對唔住我唔供你了,會轉我另一半供養你地)。

我自己現在就供奉正神(例如象神、四面神)。

我自己因為見佢平日唔會換水換糖水,甘我都會幫佢換,同埋會上香,因為始終同一屋簷下,怕唔上香會搞我。

甘我想問其實大家一齊住,會唔會有問題,因為其實自己都有點怕(現在)。
同埋我幫佢上香會唔會唔好?

講左另一半都唔聽,點都要供。

想聽下師兄師姐意見。感謝。

opgsoc 發表於 8-11-2016 17:00

師姐,說實在的,外人愛莫能助。在家裡供陰,不管是否你供,分別不會太大。你現在是和鬼同住一屋,你有可能身心舒暢嗎?除了勸你另一半放棄外,實在沒有更好的方法。就當有道行的師傅可以幫你,你另一半要會願意請走在供的鬼嗎?他不願意,就當師傅又神通又如何?

hugh1313 發表於 8-11-2016 17:55

要佢自覺 佢已經沉溺 別人好難救佢
與鬼同居 希望你地無事啦 唔好話我黑心 我好希望佢請到假貨 俾人呃錢
最後 師姐保重 祝你好運

yinpenniman 發表於 8-11-2016 19:49

opgsoc 發表於 8-11-2016 17:00
師姐,說實在的,外人愛莫能助。在家裡供陰,不管是否你供,分別不會太大。你現在是和鬼同住一屋,你有可能 ...

唉,除了我,還有養小動物,感覺佢地成日都怕怕甘樣。
我自己也不知如果是好.......

yinpenniman 發表於 8-11-2016 19:50

hugh1313 發表於 8-11-2016 17:55
要佢自覺 佢已經沉溺 別人好難救佢
與鬼同居 希望你地無事啦 唔好話我黑心 我好希望佢請到假貨 俾人呃錢
最 ...

請到假貨=會入左其他靈體
後果更加不堪 {:1_246:}

我都覺得佢已經沉溺,愈請愈多,起碼10個以上,唉~ {:1_249:}

hugh1313 發表於 8-11-2016 19:52

yinpenniman 發表於 8-11-2016 19:50 static/image/common/back.gif
請到假貨=會入左其他靈體
後果更加不堪

如果你用強硬少少既方法迫佢放棄其實又可否呢?

MartinYuen 發表於 8-11-2016 21:39

文章已閱 .

韋拿 發表於 8-11-2016 21:55

生活係咁既環境之下你仲會開心咩?
改變唔到就接受,接受唔到就離開
你幫佢上香咪即係你都有份供

jackywcf88 發表於 9-11-2016 00:39

由於戴陰牌的氣場和它們很接近, 還是會吸引其它鬼類眾生和不好的東西來依附和跟隨. 死的時候, 戴陰牌的人也會迅速轉生為鬼道,但是如果是有做很多善事的話, 可能因為那些福報成為大鬼和鬼王之流, 或有法力的妖魔, 但決沒辦法轉生天界, 人界或修羅界.

Ezreal 發表於 9-11-2016 01:00

你供左四面神象神d鬼應該入唔到屋
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 另一半堅持供陰